Et godt eksempel på en offentlig opptreden som er ganske spennende er flash mob. Dette var noe som var veldig trendy på begynnelsen av 2000-tallet, men som har mistet sin popularitet. Kanskje vi får se trenden med flash mobs komme tilbake?

Hva er en flash mob?

En flash mob er en offentlig opptreden der en gruppe mennesker plutselig samles på et offentlig sted å gjør en opptreden. Ofte har denne flash mobben en baktanke, enten det er politisk eller satirisk.

Det finnes et uttrykk som heter smart mob, som handler mer om å formidle sosial rettferdighet som en del av budskapet. Disse er ofte mer planlagte enn tilfeldige flash mobs.

Hvordan ble flash mobs organisert?

Det sies at den første flash mob ble organisert av Bill Wasik. Dette var mer et sosialt eksperiment for å kommentere på hipstere og deres væremåte. Hvis du er interessert i å lese mer om hva som skjedde under denne flash mobben så er det lett å finne ut av det! Historien er relativt lang, så vi inkluderer den ikke her.

Det er flere måter at flash mobs ble organisert på, men det var vanlig at det skjedde over sosiale medier, via nyhetsbrev eller noen ganger gjennom teatergrupper og dansegrupper. Mange tok altså muligheten til å opptre foran mange mennesker via flash mob.

Flash mob i Norge

Det finnes en rekke suksessfulle flash mobs som har blitt gjennomført i Norge. Det har blant annet vært flere for TV-aksjonen på NRK og andre medier. I Bergen ble en tilfeldig flash mob filmet.

Det som er så gøy med å være med på en flash mob er at det er en del spenning involvert. Ettersom en flash mob opptrer gradvis kan det være intenst å være først ut. Dette er et rush man virkelig kan kose seg med. Det er det samme når du spiller Storspiller Baccarat og virkelig får testet dine egne ferdigheter.

Finnes det fortsatt flash mobs?

Fenomenet døde ut ganske fort, men i den perioden det var trendy var det ekstremt mange mennesker som tok del i det. Det er nesten imponerende å tenke på hvor mange flash mobs som ble arrangert verden over.

Hvis man ser på sosiale medier så finnes det fortsatt Facebook-grupper, Instagram-poster og en rekke andre steder som prøver å få flere interessert i det. Kanskje det kan være at vi får en ny flash mob-bølge snart?

Sterke meninger om flash mobs

Det finnes en rekke mennesker som har veldig sterke meninger om flash mobs, noe som gjør at det er et tema som kommer tilbake igjen og igjen i diskusjoner. Det kan alltid lønne seg å lese litt mer om ulike dansefenomen for å kunne sette seg inn i disse rare, men spennende trendene.