Det finnes enormt mange forskjellige variasjoner av hip-hop både innen musikk og innenfor dansing. Her i denne artikkelen skal du få lære mer om ulike varianter av hip-hop dansing.

Historien til hip-hop dansing

Det finnes en enormt lang historie når det kommer til hip-hop dans. Det begynte på 1970-tallet der fokuset var på breakdans. Med dette hørte også dansestegene popping og locking med.

Hvordan er hip-hop dans annerledes enn vanlig dans?

Det er ofte slik at når man danser breakdance eller andre typer hip hop-dans så blir man en del av et miljø, en gruppe og et crew. Det finnes ofte flere crew på flere steder og da møtes disse crewene for å battle mot hverandre, akkurat som det rappere fra ulike gjenger gjør. Dette gjør altså at mange freestyler mot hverandre, så de tester danseferdighetene sine mot hverandre. Det finnes en rekke filmer som fokuserer på dette fenomenet.

Livsstil vs hobby

Det er overraskende mange som har dansing og da hip hop dans som en hobby. Dette er en spennende måte å holde seg selv fysisk aktiv og samtidig trene den motoriske evnen sin. Dette er fordi hip-hop har blitt en større og større del av det vanlige samfunnet. Derfor er det ikke like mange som ser på det som en livsstil lengre, men det finnes fortsatt mennesker som lever og brenner for hip-hop, både musikken og dansen.

Hva slags stiler finnes det innen hip-hop dans?

Det finnes en rekke stiler. Du kan prøve deg på flexing, turfing, streetjazz, locking, popping, animation, lyrisk dans og newstyle. Dette er bare noen av dansene som du kan prøve deg på. Det er jo ikke så lett å beskrive dans, Det anbefales først å lære seg breakdance og locking og popping, ettersom du kan bygge videre på denne kunnskapen her. Det å kjenne historien til det du holder på med kan være utrolig viktig for å virkelig kjenne dansegleden komme over deg!

Se på videoer

Det er jo ikke alltid like lett å forstå en dans bare ut ifra å lese om den. Det vi anbefaler er å se på ulike typer danser slik at du virkelig får forståelsen. Dette gjør også at du blir kjent med hvordan denne typen dans har utviklet seg. Det finnes en rekke type dokumentarer du kan sjekke ut som forklarer deg hvordan du kan bli den neste store dansestjernen! Bare dans i vei til videoene hjemme.