Hip-hop er ikke bare en musikksjanger, men også en stor kultur som alltid er i utvikling. I denne artikkelen skal vi snakke litt mer om noen ulike elementer som er en del av denne kulturen og som har formet den til det den er i dag.

Grafitti

Det er forskjell på grafitti og street art, men grafitti er generelt ikke godt likt av mennesker utenfor hip-hop miljøet. Dette fordi det handler om konkurranse. Det handler om å markere territorium. De fleste menneskene som driver med grafitti har en signatur de bruker som andre kjenner igjen. Dermed blir det en konkurranse om å kapre flest mulig områder.

Battling

Dette er et fenomen vi kjenner fra en del filmer, blant annet 8 Mile. Dette er noe som har blitt svært populært ganske mange steder. Hvis du ser på store videoplattformer vil du fort kunne se at det finnes store rappere som har drevet med battling i nesten alle land. Kanskje du til og med har prøvd det selv?

MC

Når du er på battle finnes det ofte en MC, en master of cermonies. Dette er en person som på en måte er en konferansier, men det er en kunst i seg selv. Man rapper ofte og introduserer de ulike personene på en utrolig spennende og fresh måte.

Breakdancing

Dette er en av elementene som virkelig har utviklet seg de siste årene. Folk har utfordret sin egen kreativitet innenfor feltet. Det er utrolig å se på videoer av utviklingen som har funnet sted de siste 30 årene.

Moderne hip-hop kultur

Dette er en kultur som stadig er i utvikling. Ikke bare er det trender som kommer og går, men det er også mange som drar tilbake til røttene. Det som er så spennende med den moderne hip-hop kulturen er at mange lar seg inspirere av andre sjangere. Så dette gjør at du for eksempel kan høre på emo hip-hop eller trash hip-hop. Vi anbefaler deg å ta et dypdykk inn i denne verdenen av utrolig intens musikk.

Norske hip-hop kultur

I Norge kan du finne en rekke dansegrupper som driver med hip-hop dansing, men også med break dancing. Det finnes så mange ulike varianter, spesielt nå som det finnes så mange danseapper som for eksempel TikTok. Når det kommer til battling så har Skeez TV lenge vært på toppen av underholdning innenfor norsk hip-hop. Dette er fortsatt noe du kan finne på internett! Det anbefales å se på.