Man må riste løs for å nå nivået til rapperne. Man kan poppe eller twerke med rumpa slik at koreografien blir tøffest mulig. Det er det som får gutta til å snu seg etter deg. Popping og twerking har blitt mer populært ettersom musikkvideoene forsvant fra norske skjermer. Det er det ultimate uttrykket for rap og hip hop, spesielt om man skal nå fram i en verden hvor også denne sjangeren er i endring.

Liker du sjangeren men ikke har peiling på rap og lydstudio, kan du heller danse. Dans er noe alle kan lære seg og gir bedre helse over tid. Nå skal vi se nærmere på popping og twerking.

Hva er det og hvordan begynne med popping

Popping er en dans som utøves av flest menn. Det er gjerne guttegjengen i bakgrunn som popper. Popping er en videreutvikling av breakdance. Det er om å gjøre å ha robotiske bevegelser, og det er helt popping oppstår. Det er spesielt når man gjør nye bevegelser at poppingen begynner.

For å kunne begynne å danse popping, da er man nødt til å lære seg grunnleggende breakdance. Dette kan man gjøre på et kurs eller sammen med venner. Det man gjør er å se gamle videoer av breakdance, slik som Rap Attack II eller Breakdance Battle 2010.

Det er også viktig å få inspirasjon fra andre steder. Med spilleautomaten Loaded fra PlaynGo har unibetmobile.com/no/ lært mange spillere om både hiphop, popping, bonusrunder og ekstra spinn.

Etter en treningsøkt med popping trenger man hvile. Unibet er et godt alternativ til å koble av. Kanskje man til og med får ny inspirasjon som man kan bruke til å lage nye step og moves.

Når man har lært seg breakdance kan det være smart å studere bevegelsene til roboter. De har nemlig en slags popping som danserne kan bruke.

Hva er det og hvordan begynne med twerking

Twerking er noe som passer damene i bakgrunnen. Det er ikke så lett for menn å riste så løs på rumpa som damene får til. Twerking er lett å kjenne igjen, for rumperistingen er i fokus.

Man trenger ikke å kjenne til noen annen danseform, men man trenger å ha rytme. Rumpa rister man hemningsløst, mens resten av kroppen skal ha denne stillingen:

  • Beina langt fra hverandre
  • Rumpa ut
  • Lavt tyngdepunkt
  • Armene ut
  • Rist vilt på hodet

Poenget med twerking er uvisst, men det er ingen tvil om at det er god trening. Når man både står bredbent og har et høyt tempo i en ellevill dans, så vil man få i gang blodpumpa det er sikkert.

Noen av de beste twerkerne deltar i VM. Det var Cardi B sine dansere som vant til slutt. Twerking gir et tøft uttrykk i en musikkvideo eller på scenen.

Kurs for popping og twerking

Vil man lære seg disse dansestegene, må man trene mye. Mange deler av dansen kan man lære seg selv, og siden alle må holde seg innendørs er også kanskje nettkursene de beste alternativene.

Det mest kjente studioet er Raw, og her kan man lære både popping og twerking. Danse-instruktørene er erfarne og har danset mange oppdrag innenlands og utenlands.

Dessuten kan man lære å danse streetdance, freestyle, boogie eller Breakwork. Alt er tilgjengelig på nett eller på gulvet. Finn din danseglede og gjør det du må for å poppe og twerke til hele salen setter jubelen i taket.